Hommema is uw expert in bliksembeveiliging, aarding, overspanningsbeveiliging en kathodische bescherming. Sinds 1825 focussen wij ons op het beveiligen van uw gebouwen, installaties en medewerkers. Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid staan bij ons hoog in het vaandel, zodat uw bedrijfsprocessen nooit onbeschermd blijven.

Wij zijn onder andere actief in de sectoren (petro-)chemie, telecom, food, pharma, zorg, (semi-)overheid en infra. Wij leveren aan klanten als Gasunie, NAM, BASF, AkzoNobel, DOW, Nestlé, Vodafone, Nutricia, KPN, Prorail, ING, Rijkswaterstaat en vele andere gas- en elektriciteits-netwerkbedrijven.

Montagebus Wommels

Kwaliteit en veiligheid

Al onze on-site professionals zijn VCA gecertificeerd en tevens zijn onze bliksemmonteurs en -inspecteurs gediplomeerde EHBO/AED-ers en alle meettechnici bij Kathodische Bescherming NEN-EN 15257 (onshore pijpleidingen) gecertificeerd. Onze professionals zijn gevestigd over het hele land, zodat zij de regio kennen en snel en kostenbewust ter plaatse zijn. Wij werken geheel volgens ISO 9001 en zijn door het Sterkin erkend elektrotechnisch installateur. Opleveringspecties, opleidingen en ‘training on the job’ houden onze professionals scherp en de kwaliteit van onze installaties hoog.

Kernwaarden

Hommema staat bekend als een partner met een professionele, daadkrachtige en meedenkende instelling. Wij staan voor kernwaarden als: klantgerichtheid, veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en leverbetrouwbaarheid. Tevens werken wij ook nauw samen met regionale, nationale en internationale installatiebedrijven.

Duidelijke afspraken

Bij elk project hebben wij standaard één aanspreekpunt voor extern advies, één voor interne commerciële afspraken en één voor de uitvoering. Afspraken nakomen is voor ons een gegeven en hierin is onze ambitie uw verwachtingen te overtreffen.

Opgericht in 1825

Familiebedrijf

In het Friese Hijum trad Arjen Roelofs in 1782 in de voetsporen van de Amerikaanse uitvinder Benjamin Franklin. Snel daarna ontwierp hij zijn eerste bliksemafleider die hij op het dak van de ouderlijke boerderij plaatste. Zijn neef Roelof Hessels Hommema kwam als 16- jarige bij hem in de leer. Enkele jaren later nam Roelof Hessels het stokje over en richtte in 1825, te Sint Annaparochie het bedrijf Hommema op.

Vervolgens zetelde Hommema vier generaties lang te Wommels. Echter door de toenemende landelijke vraag verhuisde Hommema in 1966 van Friesland naar het centraal gelegen Wijk bij Duurstede. In de jaren erna richtte Hommema verder een dochteronderneming op in Kapellen (bij Antwerpen), waar zij nog steeds de Belgische markt bedient. Bovendien is Hommema zich gaan specialiseren in Kathodische Bescherming. Tot 1996 is het bedrijf in familiehanden gebleven, inmiddels 6 generaties lang! Sinds 1996 behoort Hommema samen met andere succesvolle ondernemingen tot het familiebedrijf Madioen Holding.

Gerelateerde bedrijven

Hommema is uw expert in bliksembeveiliging, aarding, overspanningsbeveiliging en kathodische bescherming. Sinds 1825 focussen wij ons op het beveiligen van uw gebouwen, installaties en medewerkers. Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid staan bij ons hoog in het vaandel, zodat uw bedrijfsprocessen nooit onbeschermd blijven.

Kwakkernaat Techniek is gespecialiseerd in toegangscontrole systemen, brand- en inbraakbeveiliging, inspectie NEN 3140 keuringen, overspanningsbeveiliging, data- en telefonienetwerken, zorgtoepassingen en domotica, regeltechniek en elektra installatietechniek in de breedste zin.

Met ruim 100 jaar aan ervaring is Oostendorp een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en lassen van allerlei verschillende apparaten en constructies. Van warmtewisselaars tot drukvaten, van on-site reparatie tot klant specifieke constructies.